Erste Asset Management primeste OK-ul CNVM si va prelua administrarea fondurilor de investitii BCR

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a autorizat societatea de administrare a investitiilor Erste Asset Management, care urmeaza sa inglobeze activitatea BCR Asset Management, potrivit buletinului de activitate publicat pe site-ul CNVM.

Noul administrator de fonduri are un capital social de 500.000 lei si este detinut de Erste Asset Management GmbH, iar conducerea societatii ii va avea in componenta pe Valentin Neacsu, Nicolae Albu si Claudiu Tamas. Valentin Neacsu este in prezent presedintele BCR Asset Management.

Consiliul de supraveghere al societatii va fi prezidat de Winfried Buchbauer si ii va avea ca membrii pe Harald Gasser si Daniel-Stefan Damian.

Pe piata autohtona, actualul administrator, BCR Asset Management, este lider pe sectorul fondurilor deschise de investitii, cu active administrate de 381,7 milioane lei, la sfarsitul anului trecut, si o cota de piata de 40,6%.

Divizia de administrare a activelor a Bancii Comerciale Romane, al carei actionar majoritar este Erste Bank, are opt fonduri deschise de investitii, dintre care patru au plasamente diversificate, doua investesc in obligatiuni, un fond face plasamente preponderent in actiuni, iar altul in piata monetara.

La inceputul lunii octombrie a anului trecut, CNVM a autorizat sase fonduri deschise de investitii internationale ale grupului financiar Erste, administrate de Erste Sparinvest.

Fondurile ESPA Stock Global Emerging Markets, ESPA Bond Europe, ESPA Bond Dollar, ESPA Bond Danubia, ESPA Stock Global si ESPA Stock Europe Emerging sunt inregistrate si supravegheate de autoritatea pietei financiare din Austria.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri