SIF Banat Crisana (SIF1) nu a reusit sa vanda nicio actiune a producatorului de nutreturi concentrate Combimar Baia Mare (COKH), in urma ofertei publice de vanzare, a spus un reprezentant al IFB Finwest, firma de brokeraj care a intermediat oferta.
Oferta de vanzarea s-a derulat in perioada 5 - 26 ianuarie si a vizat un pachet de 110.320 din titlurile Combimar, adica 34,15% din capitalul social al producatorului de nutreturi, anunta NewsIn.

SIF Banat Crisana a cerut initial 40 lei/actiune, iar potrivit prospectului de oferta pretul s-a micsorat in fiecare zi cu cate 1 leu/actiune, pana la pretul minim de 25 lei/unitate. Totusi, ultimul pret din oferta este de peste trei ori mai mare decat ultima cotatie din piata, de 8 lei/actiune, stabilita in iulie anul trecut.

Actiunile Combimar Baia Mare (COKH) sunt tranzactionate la categoria de baza a pietei Rasdaq, iar compania are o valoare de piata de 2,58 milioane lei (circa 600.000 euro), cu 1,83 milioane mai putin decat ceruse initial SIF Banat Crisana pentru doar 34,15% din capitalul social.

SIF Banat-Crisana (SIF1) a obtinut in primele noua luni de anul trecut un profit net de 87,8 milioane lei (24,12 milioane euro), in crestere cu 11,3% fata de perioada similara din 2007.

De asemenea, activul net al societatii de investitii financiare s-a injumatatit la finalul anului 2008, pana la 1,01 miliarde lei, comparativ cu valoarea afisata in 2007, de 2,02 miliarde lei.

Titlurile SIF Banat-Crisana se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul SIF1. Compania are un capital social de 54,88 milioane lei, divizat in 548,85 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.
Ultima cotatie a titlurilor SIF1 a fost de 0,4850 lei, stabilita in sedinta de luni a Bursei, ceea ce corespunde unei capitalizari de circa 266,19 milioane lei (62,48 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri