Casa de brokeraj Broker Cluj (BRK) a anuntat ca va inceta temporar activitatea sucursalei Deva si a agentiei Satu Mare. In cazul sucursalei din Deva, conducerea Broker sustine ca decizia a fost sustinuta si de grave deficiente ale activitatii personalului ei, motivul pentru care s-a cerut arbitrului pietei de capital inchiderea acestei subunitati.
“Pana la elucidarea sub toate aspectele a acestor deficiente de catre organele abilitate in drept si gasirea altor agenti de servicii de investitii financiare pentru continuare activitatii in Deva, clientii acestei sucursale se vor adresa sediului central din Cluj Napoca”, se arata in comunicatul casei de brokeraj.

BRK a fost suspendata de la tranzactionare in jurul orei 13.50, cand inregistra o scadere de peste 14%. Deprecierea a venit pe fondul unor zvonuri in piata, privind unele nereguli in activitatea sucursalei din Deva.

“Stie cineva ce se intampla la Broker SA, sucursala Deva?Ieri la sediul firmei era politia economica si ziceau ca firma e in cercetare si ca personalul angajat nu coopereaza.O multime de bani si vorbesc aici de sute de miliarde au disparut, cica clientii nu sunt inregistrati niciunde ca au incheiat contract si au dat banii spre administrare. Clientii nu mai au de unde sa-si ridice portofoliile - sa vada daca mai exista ceva bani”, s-a postat pe unul din forumurile dedicate investitorilor la bursa.

La acel moment, actiunile BRK aveau o depreciere de aproximativ 8%, vestea ducand declinul aproape de limita maxima adminsa de regulemantul BVB.

Acest anunt vine dupa ce in cursul saptamanii trecute BRK a fost retrasa de pe lista de monitorizare a BVB.

In prima parte a lunii octombrie, Broker Cluj a fost pusa pe lista de monitorizare de catre Consiliul Bursei din cauza ca nu respectase in totalitate reglementarilor CNVM privind raortarea activului net din perioada februarie 2005 – august 2008.

Conform raportarilor Bursei, Broker a ocupat pozitia a zecea in clasamentul caselor de brokeraj din punctul de vedere al valorii tranzactionate in 2008, cu 645 milioane de lei (152 milioane de euro).

Broker Cluj este singura societate de servicii de investitii financiare listata la Bursa de Valori Bucuresti, avand o valoare de piata de 27,64 milioane de lei (6,52 milioane de euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri