Consiliul de administratie al Bursei din Sibiu (Sibex) a hotarat introducerea scadentelor la o luna si doua luni pentru 8 perechi de derivatele, incepand de luni, dupa ce importatorii si exportatorii facusera solicitari in acest sens.

Investitorii vor avea posibilitatea din 2 februarie sa tranzactioneze contractele futures DESIF2, DESIF3, DESIF5, DESNP, EUR/RON, EUR/RON5, USD/RON si CHF/RON, precum si optiunile pe aceste contracte futures, la scadente de o luna si doua luni.

In prezent, pe Sibex, cele mai multe perechi de derivate au patru scadente, la trei luni, adica martie, iunie, septembrie si decembrie.

De asemenea, Bursa din Sibiu vrea sa lanseze contracte E-Maxi Futures, care vor cuprinde 5.000 sau 10.000 de unitati monetare, oferind jucatorilor posibilitatea sa tranzactioneze cantitati mai mari de actiuni sau valuta, cu comisioane reduse. O alta intentie a Sibex este aceea de a lansa contracte futures si options pe actiuni Transgaz Medias.

Pe langa aceasta, Bursa din Sibiu a anuntat ca a trimis spre aprobare Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) proiectul privind lansarea contractelor de tip CFD (contracte pe diferenta).

Actionarii Sibex au aprobat la finalul anului trecut lansarea CFD-urilor cu activul suport pe indicele pietei din Frankfurt (DAX), pe cel al indicelui american Dow Jones, dar si pe cel al pretului petrolului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cele mai mari companii de pe bursa bifeaza un an peste asteptari. Cum arata cifrele pe 2017