SIF5 si-a lichidat detinerea de 5,5% la Petrom Aviation

SIF Oltenia (SIF5) si-a vandut participatia de 5,5% la Petrom Aviation (ROFU), pentru 2,47 milioane lei, in cadrul ofertei publice de preluare obligatorie initiata de Petrom, potrivit comunicatului transmis luni de catre societatea de investitii financiare.

SIF Oltenia a vandut cele 10,19 milioane de actiuni ROFU detinute, la pretul specificat in oferta, de 0,2430 lei/titlu.

Petrom a lansat in 16 decembrie oferta publica de preluare a Petrom Aviation, prin care intentioneaza sa cumpere toate actiunile ROFU pe care nu le detine (30,62% din numarul total al acestora). Oferta Petrom se va incheia pe 5 februarie.

Petrom si-a marit participatia la Petrom Aviation Otopeni la inceputul lunii octombrie 2008, cand a cumparat de la asociatia salariatilor Petrom 20,87% din actiuni, pentru 9,4 milioane lei.

In urma tranzactiei din luna octombrie a anului trecut, Petrom a devenit actionarul majoritar al Petrom Aviation, cu o detinere de 69,37% din titluri, fiind obligat potrivit legislatie pietei de capital sa inceapa o oferta publica de preluare.

Petrom Aviation are ca activitate de baza comercializarea produselor petroliere de aviatie (in principal petrol turboreactor) catre companiile aeriene romane si straine care opereaza pe aeroporturile din Romania. In 2007, Petrom Aviation a avut o cifra de afaceri de 154 milioane lei si o cota de piata de 30%.

Titlurile Petrom Aviation se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ROFU.

Firma are un capital social de 18,53 milioane lei, divizat in 185,29 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. O actiune ROFU valora 0,2410 lei la inchiderea sedintei de luni, nivel la care capitalizarea companiei se ridica la 44,65 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
XTB: Cursul Euro/RON ar putea să depășească pragul 4,94
Setari Cookie-uri