Prunea, Broker Cluj: Am dat in judecata CNVM-ul

Petru Prunea, presedintele Broker Cluj, a anutat intr-o emisiune la The Money Channel ca societatea de brokeraj a dat in judecata Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), pentru prejudiciile provocate de suspendarea activitatii pentru doua saptamani.

CNVM a anuntat vineri suspendarea, pentru doua saptamani, a autorizatiei de functionare a Broker Cluj. Mai mult, arbitrul pietei de capital a suspendat si actiunile companiei, avand in vedere frauda descoperita la sucursala din Deva si modificarile intervenite in consiliul de administratie al casei de brokeraj, pentru care CNVM sustine ca nu a primit documentatia completa.

"In AGA din octombrie a Broker Cluj s-au ales doi membri, dupa care am trimis toate documentele cerute de regulamentul 32 catre CNVM, dar ei (membri - n.r.) nu au platit decat tarziu taxa de autorizare, unul dintre membri efectuand aceasta plata de abia in ianuarie", a declarat, citat de NewsIn, Petru Prunea, presedintele Broker Cluj.

"Masura CNVM este exagerata pentru motivele pe care le-au invocat. Am cerut CNVM-ului sa reconsidere aceasta pozitie si vom incerca sa discutam cu ei, deoarece ne confruntam cu foarte multi clienti nemultumiti de faptul ca nu mai pot face tranzactii", spunea Prunea.

El preciza ca peste 10.000 de clienti ai Broker au fost afectati, iar 831 de ordine introduse la Bursa au fost anulate vineri de dimineata.

SSIF Broker Cluj a avut un profit net de numai 3,45 milioane lei (947.800 euro), in primele noua luni ale anului trecut, de 9,5 ori mai mic decat cel din aceeasi perioada a lui 2007.

Afacerile companiei s-au cifrat la 7,43 milioane lei (2,04 milioane euro) in primele noua luni din 2008, in scadere de peste doua ori fata de cele de 18,05 milioane lei, afisate in aceeasi perioada din 2007.

Principala cauza a diminuarii afacerilor casei de brokeraj este efectul crizei financiare asupra pietei de capital din Romania, reflectat in scaderea puternica a cotatiilor si a volumelor tranzactionate.

Casa de brokeraj are in prezent un capital social de 144,73 milioane lei, divizat in 289,47 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,50 lei.

Capitalizare firmei de brokeraj este de 23,16 milioane lei (5,38 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,08 lei, stabilita in sedinta de joi, ultima dinaintea suspendarii titlurilor. Titlurile Broker Cluj sunt listate la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul BRK.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri