Estinvest Focsani isi mai inchide 10 sedii secundare, in conditiile in care tot mai multe case de brokeraj au probleme din cauza scaderii dramatice a rulajelor pe Bursa si implicit a comisioanelor incasate de la clienti, arata ultimul buletin al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
In urma solicitarii facute CNVM, Estinvest isi va desfiinta cate o agentie din Slobozia, Adjud, Giurgiu, Pascani, Sfantu Gheorghe, Buzau, Cluj Napoca, Sighetul Marmatiei, precum si o agentie si o sucursala din Bacau, scrie NewsIn.

Estinvest este unul dintre cei mai mari brokeri care opereaza pe bursele romanesti. In ultima luna, firma de brokeraj din Focsani a intermediat 31.683 de contracte la termen pe Bursa din Sibiu, detronand liderul Broker Cluj. Pe Bursa de la Bucuresti, Estinvest a intermediat tranzactii de 10,05 milioane lei, fiind al 16 broker in clasament lunii ianuarie.

Criza financiara mondiala a alungat in 2008 investitorii straini de pe piata de capital romaneasca si a dus la o prabusire fara precedent a indicilor, cu pana la 84%. Totodata, un efect secundar al crizei si al retragerii investitorilor straini de la Bursa a fost scaderea dramatica a rulajelor, care a avut efecte negative in primul rand asupra intermediarilor, dar si asupra operatorului de piata - BVB.

Spre exemplu, lichiditatea pe sectiunea de actiuni a Bursei s-a injumatatit in 2008, la 6,95 miliarde lei (1,89 miliarde euro), dupa ce in 2007 - an de efervescenta la cumparare - rulajele insumasera 13,8 miliarde lei (4,15 miliarde euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri