Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a blocat pentru doua saptamani transferul celor aproape 370 milioane de actiuni nou emise de asiguratorul Ardaf in urma deciziei actionarilor de majorare a capitalului social din 10 octombrie 2008.
Cele aproape 370 de milioane de actiuni emise au fost suspendate, timp de doua saptamani de la inregistrarea la Depozitarul Central a noilor caracteristici ale societatii, deoarece fac obiectul unui litigiu, dupa ce doi actionari minoritari ai Ardaf - Clairmont Holdings si Leo Overseas - au contestat in instanta majorarea de capital decisa la sfarsitul anului trecut, potrivit NewsIn.

CNVM isi justifica decizia prin nevoia de a-i proteja pe proprietari, precum si pe potentialii cumparatori "de buna credinta" care ar intentiona sa faca tranzactii cu actiunice fac obiectul unui litigiu in privinta caruia instanta nu a dat inca o sentinta definitiva si irevocabila.

Actionarii Ardaf au decis, intr-o adunare generala extraordinara din 10 octombrie, majorarea capitalului social cu aproape 37 milioane lei, pana la 109 milioane lei. Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial in 30 octombrie 2008.

In noiembrie 2008, fondurile de investitii Clairmont Holdings si Leo Overseas LTD, actionari minoritari ai Ardaf (ARDF), au contestat in instanta decizia celorlalti actionari de a majora capitalul social al companiei, argumentand ca pretul cerut, de 0,10 lei/actiune, este dublu fata de cel din piata, astfel ca actionarii minoritari nu au niciun interes sa participe la operatiune.

Inainte de majorare, Ardaf (ARDF) avea un capital social de 72 milioane lei, impartit 720 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 0,10 lei. Compania, listata pe piata Rasdaq, are o valoare de piata de 36 milioane lei (8,4 milioane euro), la ultimul pret la care s-au tranzact ionat titlurile Ardaf, de 0,05 lei, stabilit in sedinta de miercuri.

Actionarul majoritar al Ardaf este Iberian Structured Investments I BV din Olanda, care are 72,75% din actiuni. Firma Iberian Structured Investments I BV este detinuta de Sabile Limited din Cipru - care i-a transferat de altfel actiunile Ardaf -, controlata de PPF Investments, vehicul de investitii cu capitaluri cehesti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri