Compania privata cu capital mixt romano-britanic Interagro a fost cea care a plasat in piata cele 80 milioane de actiuni ale producatorului de ingrasaminte Amonil Slobozia (AMO) pentru a fi cumparate de catre Zalois Ltd, conform unei raportari remise Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
In cursul sedintei de tranzactionare de miercuri a BVB mai multe pachete de actiuni ale AMO, ce reprezentau 7,1% din capitalul companiei, au fost achizitionate de catre Zalois Ltd, un offshore din Insulele Belize, pentru suma de 754.500 lei.

Cele 80 milioane de actiuni au fost transferate prin intermediul a 54 de schimburi, pachetele fiind tranzactionate la un pret mediu de 0,0093 lei/unitate, o crestere de 2,1% fata de cotatia finala de ieri a titlurilor.

In urma acestei tranzactii, participatia Zalois s-a marit de la 25% la 32,1%. Pe langa compania din Insulele Belize, actionarii mai sunt si Jovline Ltd, cu o detinere de 18,23%, si Interagro, cu o participatie de 1,01%. Salink Limited are, potrivit ultimelor raportari, o participatie de 15%, iar clienti nerezidenti ai Citibank detin tot un pachet de 14,28% din actiuni.

Producatorul de ingrasaminte Amonil Slobozia (AMO) a raportat pentru primele noua luni din 2008 un profit net de 20,78 milioane lei (5,71 milioane euro), fata de pierderile de 9,58 milioane lei din aceeasi perioada a anului 2007. In acelasi timp, afacerile companiei au avansat spectaculos in intervalul ianuarie - septembrie 2008, de peste 16 ori, la 192,11 milioane lei (52,78 milioane euro).

Compania, infiintata in anul 1969, este cel mai mare producator de uree din Romania si are un capital social de 111,26 milioane lei, divizat in 1,11 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Capitalizarea Amonil este de 10,12 milioane lei (2,35 milioane euro), conform cotatiei de 0,0091 lei/actiune, stabilita in sedinta de ieri a Bursei de la Bucuresti. Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori, sub simbolul AMO.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri