Astfel, intermediarii pot notifica CNVM-ul cu privire la serviciile pe care nu le presteaza efectiv si la perioada in care acestea vor fi suspendate, pentru a beneficia de reduceri ale comisioanelor percepute de arbitrul pietei.

"S-a constatat faptul ca majoritatea societatilor de servicii de investitii financiare sunt autorizate sa presteze toate serviciile si activitatile de investitii, inclusiv cele conexe, dar nu presteaza efectiv decat o parte din acestea", se arata in decizia arbitrului pietei de capital.

CNVM a luat aceasta decizie in conditiile in care tot mai multe SSIF-uri solicita retragerea autorizatiilor numeroaselor agentii si sedii secundare detinute. Numeroase case de brokeraj au luat masuri ample de restrangere a activitatii, pentru eficientizarea costurilor, pe fondul crizei economice mondiale, care a afectat si piata de capital.

Citeste si:

La sfarsitul saptamanii trecute, CNVM a diminuat la jumatate comisionul perceput pentru tranzactionarea la Bursa, in perioada 1 februarie - 31 iulie, decizia facand parte dintr-un pachet de masuri adoptate in contextul crizei financiare. Astfel, comisionul este redus de la 0,08% la 0,04%.

Alte masuri ale CNVM prevad eliminarea taxelor percepute pentru ofertele publice de vanzare derulate in vederea adm