CNVM a anuntat ca in continuarea investigatiilor efectuate in legatura cu activitatea casei de brokeraj Broker Cluj a decis suspendarea autorizatiei de functionare a sediului secundar din Baia Mare.
In comunicatul institutiei reiese ca nu au fost mentinute evidentele, inregistrarile si conturile prin care sa se asigure acuratetea acestor si legatura acestora cu instrumentele financiare si fondurile detinute in numele clientilor.

De la suspendarea autorizatiei de functionare a Broker Cluj, ca urmare a fraudelor constatate la sucursala din Deva, CNVM a extins investigatiile si la alte cinci sucursale cu scopul de a obtine informatii privind activitatea acestora si a modului de comunicare cu sediul central.

E oficial: actiunile BRK reintra astazi in ringul bursier

CNVM a mai dispus ca titlurile Broker Cluj listate la Bursa de Valori Bucuresti sa reintre la tranzactionare in sedinta de astazi a Bursei de Valori Bucuresti.

Ca urmare a suspendarii autorizatiei de functionare, actiunile Broker Cluj (BRK) au fost retrase de la tranzactionare, reintrarea acestora in ringul bursier putand avea loc in aceeasi zi cu reinceperea activitatii societatii de brokeraj.

Activitatea societatii de brokeraj Broker Cluj se va relua de luni in conditiile in care vineri a expirat perioada de doua saptamani in care autorizatia de functionare a fost suspendata de catre Comisia Nationala de Valori Mobiliare (CNVM).

Petru Prunea, presedintele BRK, a declarat, pentru Wall Street, ca pierderile zilnice cauzate de intreruperea activitatii au fost de circa 14.000 lei.

Prunea a afirmat ca nu stie care este suma totala cu care au fost fraudati clienti sucursalei de la Deva, ancheta fiind inca in curs, mentinonand ca acestia vor fi despagubiti “cum va decide justitia.”

BRK ia masuri pentru a mai evita probleme ca cele de la Deva

In urma fraudelor constatate la surcursala din Deva, Broker Cluj a hotarat in cadrul unei sedintei de ieri a Consiliului de Administrare ca incasarile de la clienti urmeaza a se realiza exlucisv prin cont bancar sau prin mandat postal cu confirmare de primire.

Din aceeasi cauza, eliberarea portofoliilor, a rulajului contului si a altor documente cerute de catre clienti se poate realiza numai la agentia centrala din Cluj, de catre o persoana imputernicita in acest sens.

Pentru o mai buna evidenta a platilor si a contului, chitantierele subunitatilor se vor centraliza la Cluj.

De asemenea, CA Broker a mai decis sa se rationalizeze reteaua de subunitati teritoriale, astfel incat sa fie pastrate doar cele care se dovedesc rentabile, iar toate sucursalele, care nu sunt conectate la BVB si BMFMS, vor fi transformate in agentii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri