Conducerea producatorului de beton Prebet Aiud (PREB) propune actionarilor transferul de pe piata Rasdaq la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si anularea unor actiuni subscrise dar neachitate, in cadrul unei majorari de capital anterioare.
Capitalul Prebet ar putea fi diminuat cu 2 milioane lei, prin anularea a 11,15 milioane actiuni, care au fost subscrise de asociatia salariatilor, PAS Prebet 98, insa nu au fost achitate. Astfel Prebet ar putea avea un capital social de 6,19 milioane lei, fata de cel ipotetic afisat dupa realizarea subscrierilor, de 8,2 milioane lei.

Adunarea Actionarilor a fost convocata pentru data de 26 martie, la propunerea MEI - Roemenie en Bulgarije Fonds NV, care detine 5,59% din capitalul companiei.

Dupa anularea actiunilor in cauza, asociatia salariatilor va pierde statutul de actionar majoritar, deoarece cota detinuta i-ar putea fi diluata de la 50,44%, cat este in prezent, pana la 39,46%. In schimb, detinerea SIF Banat Crisana ar putea fi majorata de la 9,8%, pana la 12,98%.

Actionarii firmei aprobasera in septembrie 2008 majorarea capitalului social cu 5,88 milioane lei, prin emiterea a 32,68 milioane de actiuni, la valoarea de subscriere egala cu valoarea nominala, de 0,18 lei.

Prebet Aiud avea inainte de majorare un capital social de 2,94 milioane lei, divizat in 16,34 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,18 lei.

Producatorului de beton Prebet Aiud a obtinut in primele noua luni ale anului trecut un profit net de 3,1 milioane lei (851.600 euro), in crestere cu 60% fata de cel din perioada similara din 2007, de 1,94 milioane lei.

Afacerile companiei au avansat cu 72% in primele noua luni din 2008, la 24,6 milioane lei (6,75 milioane euro), comparativ cu intervalul echivalent din 2007, cand acestea au fost de 14,3 milioane lei.

Titlurile societatii se tranzactioneaza in prezent la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul PREB.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri