Sistemul, care urmeaza a fi supus autorizarii in perioada imediat urmatoare, reprezinta o noutate in peisajul institutional financiar romanesc si urmareste sa contribuie la alinierea pietei de capital autohtone la standardele contemporane europene guvernate de directiva Comisiei Europene MIFID.

Initiativa de a crea sisteme de tranzactionare alternative a fost anuntata la sfarsitul lunii ianuarie de catre Septimiu Stoica (foto), directorul Bucuresti Global Invest.

Oficialul Institutului de Guvernare Corporativa declara la acea data ca are in plan deschiderea unei platforme MTF care sa includa tranzactionarea actiunilor listate pe Rasdaq, una care sa permita plasamente in cele mai importante blue-chips-uri de pe bursele din Europa Centrala si de Est, un sistem alternativ de tranzactionare pentru derivatele de la Sibex si, eventual, una pentru derivatele pe marfuri de la BRM.

Citeste si:

Septimiu Stoica: Vrem sa constituim platforme alternative de tranzactionare pentru BVB, Sibex si BRM

Bucuresti Global Invest a inregistrat in luna ianuarie tranzactii de 527.265 lei, plasandu-se pe pozitia 59 a intermediarilor la Bursa de Valori Bucuresti.