Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, cu 412 voturi pentru, proiectul de buget de cheltuieli si venituri al Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM) pe anul 2009, dupa ce comisiile reunite de Buget Finante si Banci au trimis Plenului proiectul pentru dezbatere si aprobare.

Proiectul de buget al CNVM a fost aprobat, in Plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului, cu 412 voturi pentru, o singura abtinere si niciun vot impotriva, informeaza NewsIn.

Bugetul pe 2009 al CNVM, caracterizat drept unul de austeritate de presedintele institutiei, Gabriela Anghelache, prevede o reducere a veniturilor cu 20%, astfel incat si cheltuielile sufera reduceri substantiale.

Cheltuielile pentru bunuri si servicii sunt mai mici cu 40%, iar cele de personal au scazut cu aproximativ 23%, a mai anuntat Anghelache, care a precizat ca reducerile nu vor afecta functionarea normala a CNVM.

"Bugetul este unul de austeritate si pot sa spun ca, in ceea ce priveste executia indicatorilor bugetului, mai ales pe partea de cheltuieli, va avea o atentie deosebita in cursul anului pentru a realiza economii, dar fara a periclita functionarea normala a institutiei, in conditiile mentinerii personalului fata de anul precedent", a mai spus Anghelache.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri