In cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA), de la sfarsitul lunii martie, Bursa Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu (Sibex) se va supune la vot acordarea a dividende in bani pentru anul precedent pentru a sprijini casele de brokeraj.

Dupa constituirea rezervelor legale, suma bruta propusa va fi de 10 lei/actiune, dividendele urmand a fi primite in maxim 10 zile de la aprobarea din AGOA.

“Am propus acordarea de dividende in bani pentru a veni in sprijinul SSIF-urilor, intr-o perioada in care criza financiara si-a facut simtite efectele, unul dintre acestea fiind lipsa de lichiditati. Dorim astfel sa asiguram un suport financiar celor care reprezinta baza pietei de capital - intermediarii”, a declarat Teodor Ancuta, presedintele al Consiliul de Administratie si director general al Bursei di Sibiu.

In cadrul sedintei Consiliului de Administratie de astazi s-a discutat despre lansarea derivatelor pe indicele Dow Jones. Astfel, Alexander-Etienne Hergan, membru fondator al Chicago Board of Options Exchange, va discuta la Chicago despre o colaborare intre CME si Sibex privind implementarea acestor derivate.

De asemenea, Bursa din Sibiu, Casa Romana de Compensatie si Depozitarul Sibex au hotarat ca din profitul exercitiului financiar aferent acestui an sa se achizitioneze sediul unde cele trei institutii isi desfasoara activitatea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
CORONAVIRUS Filipine devine prima ţară din lume care închide bursa
Setari Cookie-uri