ING coboara pretul tinta pentru actiunile BRD, Erste si Raiffeisen

Analistii grupului ING au coborat preturile tinta pentru mai multe actiuni ale unor banci din regiune, printre care si BRD, Erste, Raiffeisen International si OTP, si au revizuit recomandarile investitionale.
Astfel, pentru actiunile BRD-Societe Generale, listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), ING a coborat pretul tinta de la 23 lei la 6 lei.

Titlurile BRD-SocGen, a doua banca de pe piata romaneasca dupa active si retea, au inchis sedinta de luni la 4,05 lei, dupa doua sedinte consecutive de scadere accentuata, valoarea de piata a bancii fiind de 2,8 miliarde lei (658,4 milioane euro). In tranzactiile matinale de marti, titlurile BRD si-au continuat declinul, fiind cotate cu 3,82 lei in jurul orei 10:55, in scadere cu 5,68%.

ING pastreaza, insa, recomandarea de cumparare pentru actiunile BRD, in contextul in care noul pret tinta ramane superior pretului actual al titlurilor, scrie NewsIn.

Pentru actiunile Erste Bank, listate pe trei burse din regiune - Viena, Praga si Bucuresti -, analistii ING au coborat recomandarea investitionala la "pastrare", de la "cumparare", dupa ce au coborat pretul tinta la 9,4 euro, de la 44 euro.

La bursa din Viena, principala piata de tranzactionare a titlurilor Erste, actiunile bancii erau cotate cu 7,10 euro in jurul orei 10:50, ora Romaniei, in scadere cu 3,92% fata de cotatia de referinta. La acest pret, capitalizarea bancii este de 2,25 miliarde euro.

Actiunile bancii ungare OTP au in continuare recomandare de cumparare din partea ING, chiar daca pretul tinta a fost coborat de la 4.950 forinti la 3.260 forinti. Marti dimineata, titlurile bancii se tranzactionau la bursa din Budapesta in scadere cu 4,7%, la 1.620 forinti.

Pentru titlurile Raiffeisen International, divizia pentru afacerile din afara Austriei a grupului Raiffeisen, ING a coborat recomandarea investitionala de la "cumpara" la "pastreaza", dupa ce pretul tinta a fost redus de la 50 euro la 15,8 euro, putin peste pretul actual de la bursa vieneza - de 14,30 euro marti dimineata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri