Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a scazut cu 1,09%, la 7.270,89 puncte, iar indicele Nasdaq a pierdut 1,14%, la 1.425,43 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a scazut cu 1,07%, la 764,90 puncte.

Marti, indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 3,32%, iar Nasdaq cu 3,90%. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 4,01%, scrie AFP.

Scaderile vin in contextul in care presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a spus miercuri in fata Congresului ca nu crede intr-o nationalizare a bancilor si a subliniat ca problemele acestora pot fi rezolvate prin masurile actuale de sustinere, potrivit NewsIn.

Citeste si:

”Este posibil ca statul sa preia o participatie minoritara in Citigroup sau in alte banci, dar avem instrumentele necesare pentru a ne asigura ca vom obtine rezultate dorite in ceea ce priveste imbunatatirea performantelor acestor institutii”, a spus Bernanke.

Oficialul american a subliniat ca pot fi folosite instrumentele deja existente pentru ca bancile sa fie viabile pe termen lung.