Bursele din SUA deschid pe verde

Bursele americane au deschis sedinta in urcare, dupa ce investitorii si-au indreptat atentia catre actiunile din sectorul financiar, in urma vestilor ca administratia Obama ar putea cere fonduri suplimentare pentru sprijinirea bancilor, scrie AFP.

Conform datelor de la deschidere, indicele Dow Jones a urcat cu 0,83%, la 7.331,42 puncte, iar Nasdaq a crescut cu 0,65%, la 1,434.67 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 1,08%, la 773,18, informeaza NewsIn.

Presedintele american Barack Obama ar putea cere inca 250 miliarde dolari pentru ajutorarea sistemului economic american, au declarat joi doi oficiali ai administratiei prezidentiale.

Congresul a aprobat anul trecut un plan de 700 miliarde dolari destinat salvarii sistemului bancar, care s-a confruntat cu datorii ipotecare neperformante ce au redus abilitatea bancilor de a oferi credite.

Oficialii guvernamentali au subliniat ca inca nu a fost luata o decizie cu privire la o cerere formala adresata Congresului sau referitor la suma ceruta de Obama.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Un semestru de criză coronavirus pe bursă. Ce acțiuni au rezistat pandemiei
Setari Cookie-uri