"Credem ca ar fi mai intelept sa asteptam momentul oportun pentru listarea BCR", a spus Treichl, potrivit NewsIn.

Intrebat de prevederea din contractul de privatizare care impune Erste sa liseze BCR in cel mult trei ani de la achizitie, el crede ca AVAS va intelege necesitatea unei astfel de amanari.

In privinta negocierilor pentru vanzarea Anglo-Romania Bank, Treichl a spus ca "aceasta nu este o chestiune foarte importanta pentru noi in acest moment", precizand ca se poarta discutii in acest sens, dar care ar mai putea dura alte cateva luni.

Citeste si:

Vanzarea participatiilor la Asiban, Banca Italo-Romena si activitatile de asigurari a dus profitul net dupa impozitare si plata intereselor minoritare al grupului BCR la 2,03 miliarde lei(541 mln. euro) in 2008, iar excluzand aceste venituri, profitul net dupa impozitare a ajuns la 1,3 miliarde lei.

Activele totale ale grupului BCR au avansat cu 9% anul trecut, pana la 69,08 miliarde lei la 31 decembrie 2008, de la 63,36 miliarde lei la finalul lui 2007.

Actiunile Erste Group (EBS) se tranzactioneaza pe trei burse (Viena, Praga si Bucuresti), iar potrivit cotatiei de la inchiderea sedintei de joi la Bursa din Viena, de 7,75 euro/actiune, capitalizarea grupului se ridica la 2,456 miliarde euro.