Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare va bloca pentru inca doua saptamani activitatea sucursalei din Baia Mare a Broker Cluj (BRK), incepand din 3 martie, timp in care societate este obligata sa prezine evidenta conturilor clientilor si a activitatii acestora, a informat CNVM.
CNVM suspendase initial activitatea sucursalei din Baia Mare, din 16 februarie, pentru doua saptamani, dupa ce institutia a descoperit ca firma nu a pastrat evidentele privind activitatea clientilor, asa cum prevedea legea, relateaza NewsIn.

Totodata, la inceputul lunii trecute, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) suspendase, pentru doua saptamani, autorizatia de functionare a Broker Cluj (BRK), si actiunile casei de brokeraj, tranzactionate la prima categorie in urma unor nereguli descoperite la sucursala din Deva a companiei.

Neregulile se refereau la o frauda estimata la cateva zeci de miliarde de lei vechi, savarsita prin ridicarea unor sume de bani cu chitante false.

In perioada suspendarii, corpul de control al CNVM a extins investigatiile la un numar de cinci sucursale ale Broker Cluj, cu scopul de a obtine informatii privind activitatea acestora si a modului de comunicare cu sediul central.

De asemenea, CNVM a solicitat societatii de brokeraj sa prezinte masurile organizatorice si operationale pe care le adopta in vederea desfasurarii activitatii in conformitate cu prevederile legale in vigoare si sa procedeze la efectuarea unui audit extern al activitatii desfasurate in perioada 2006 - 2009 atat ca intermediar, cat si ca emitent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri