CNVM suspendase initial activitatea sucursalei din Baia Mare, din 16 februarie, pentru doua saptamani, dupa ce institutia a descoperit ca firma nu a pastrat evidentele privind activitatea clientilor, asa cum prevedea legea, relateaza NewsIn.

Totodata, la inceputul lunii trecute, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) suspendase, pentru doua saptamani, autorizatia de functionare a Broker Cluj (BRK), si actiunile casei de brokeraj, tranzactionate la prima categorie in urma unor nereguli descoperite la sucursala din Deva a companiei.

Neregulile se refereau la o frauda estimata la cateva zeci de miliarde de lei vechi, savarsita prin ridicarea unor sume de bani cu chitante false.

Citeste si:

In perioada suspendarii, corpul de control al CNVM a extins investigatiile la un numar de cinci sucursale ale Broker Cluj, cu scopul de a obtine informatii privind activitatea acestora si a modului de comunicare cu sediul central.

De asemenea, CNVM a solicitat societatii de brokeraj sa prezinte masurile organizatorice si operationale pe care le adopta in vederea desfasurarii activitatii in conformitate cu prevederile legale in vigoare si sa procedeze la efectuarea unui audit extern al activitatii desfasurate in perioada 2006 - 2009 atat ca intermediar, cat si ca emitent.