Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a scazut cu 0,59%, la 6.726,02 puncte, iar Nasdaq a coborat cu 0,14%, la 1.321,01 puncte.

De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a scazut cu 0,64%, la 696,33 puncte, terminand sub pragul psihologic de 700 de puncte, pentru prima data din octombrie 1996.

Scaderile vin dupa ce Federal Reserve (Fed), banca centrala americana, a anuntat marti ca va incepe planul de relansare a creditelor de consum, care ii va permite sa imprumute pana la 200 miliarde dolari investitorilor care cumpara titluri ce au legatura cu acest tip de credite.

Noua masura de sustinere a pietelor de credit se numeste 'facilitatea de imprumut pentru valorile mobiliare garantate cu active' (TALF).

Facilitatea are "potentialul de a genera credite de pana la 1.000 miliarde dolari pentru intreprinderi si gospodarii", potrivit unui comunicat al bancii centrale americane.

Pietele pentru aceste titluri au "o importanta cruciala in sistemul nostru financiar, dar au fost practic blocate dupa agravarea din octombrie a crizei financiare", mai arata comunicatul Federal Reserve, citat de AFP.