Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins ca neintemeiata contestatia Broker Cluj legata de suspendarea activitatii si a tranzactiilor cu actiuni ale casei de brokeraj pentru doua saptamani, potrivit ultimului buletin al Comisei.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) suspendase la sfarsitul lunii ianuarie, pentru doua saptamani, autorizatia de functionare a Broker Cluj (BRK), si actiunile casei de brokeraj, tranzactionate la prima categorie in urma unor nereguli descoperite la sucursala din Deva a companiei, anunta NewsIn.

Neregulile se refereau la o frauda estimata la cateva zeci de miliarde de lei vechi, savarsita prin ridicarea unor sume de bani cu chitante false.

Ulterior, casa de brokeraj a inaintat o contestatie, in care invoca "modul ilegal si defectuos" prin care Comisia a comunicat deciziile de suspendare. Broker a sustinut ca ordonantele de suspendare au fost transmise prin fax in data de 30 ianuarie, intre orele 10:11-10:12, desi actiunile BRK nu se mai tranzactionau de la orele 10.

Totodata, reprezentantii Broker au spus ca actele individuale emise de CNVM au fost transmise prin mail in 29 ianuarie la orele 22:12, cu mult in afara programului de lucru, fara sa fie instiintati telefonic.

Casa de brokeraj acuza ca, intrucat ordonanta a fost primita dupa inceperea programului de tranzactionare, "nu a fost posibila informarea clientilor despre continutul ei, fapt ce cauzeaza mari prejudicii pentru multi dintre clientii societatii, in special pentru cei care tranzactioneaza pe BMFMS".

In acelasi timp, Broker Cluj precizeaza ca, in perioada in care a fost suspendata, volumul tranzactiilor pe piata derivatelor de la Bursa din Sibiu (Sibex) a scazut cu 30% si, din aceasta cauza, toti investitorii de la Sibex au avut de suferit, implicit Casa Romana de Compensatie.

Potrivit aceluiasi buletin de activitate, CNVM a mai respins contestatia Mobinvest Oradea, casa de brokeraj a carei activitate este suspendata din iulie 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri