Proiectul publicat pe pagina de internet a Comisiei poate suferi modificari in urmatoarele zece zile, in urma propunerilor sau sugestiilor din piata, scrie NewsIn.

Potrivit proiectului, atat actionarii care detin in mod direct peste 33% din actiunile unui emitent, dar si cei care controleaza indirect mai mult de 33% sunt obligati sa lanseze oferte publice de preluare, in termen de doua luni.

CNVM considera ca detineri indirecte ale unui actionar si detinerile directe ale persoanelor cu care acesta actioneaza in mod concertat, in conditiile in care actionarul controleza el insusi in mod direct drepturi de vot la respectivul emitent.

De asemenea, sunt considerate detineri indirecte si actiunile controlate de o persoana jurinica, daca actionarul poate influenta modalitatea de exercitare a drepturilor de vot ale persoanei juridice, in conditiile in care actionarul impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat detine mai mult de 50% din drepturile de vot la persoana juridica sau daca se afla in raport cu aceasta.