Pretul titlurilor Rompetrol Rafinare (RRC) urcase la 0,0299 lei, atingand limita de variatie maxim admisa de, 15%, si atrasesera cele mai mari schimburi din piata, de 633.100 lei. De asemenea, cotatia actiunilor Rompetrol Well-Services (PTR) urcase cu 14,92%, pana la 0,0362 lei/unitate, pe un rulaj de 194.000 lei.

In peima parte a sedintei, mai multi cumparatori interesati plasasera in piata ordine consistente de achizitie, insa nici un investitor nu mai era dispus sa-si vanda actiunile RRC si PTR, asteptand probabil ofertele de preluare, mult mai avantajoase.

CNVM a publicat recent un proiect de regulament prin care va obliga actionarii care detin in mod direct peste 33% din actiunile unui emitent, sa lanseze oferte publice de preluare, in termen de doua luni, dar si cei care controleaza indirect mai mult de 33%.

Potrivit legii, The Rompetrol Group NV, care detine peste 50% din ambele companii, este obligata sa faca oferte publice de preluare, oferind actionarilor minoritari un pret echitabil, stabilit de un evaluator.

La inceputul anului trecut, Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) solicita Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa oblige The Rompetrol Group sa faca oferte publice de preluare pentru societatile Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services.