Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a autorizat infiintarea Depozitarului Sibex de catre Bursa din Sibiu.
“Primirea autorizatiei de infiintare a Depozitarului Sibex este un mare pas inainte pe care bursa sibiana il face in demersul implementarii pietei spot. Urmatorul pas va fi primirea autorizatiei prealabile pentru sistemul de compensare-decontare de la BNR si a autorizatiei de functionare de la CNVM”, a declarat Teodor Ancuta (foto), presedintele Sibex.

De asemenea, el sustine ca bursa asteapta aprobarea regulamentelor pietei spot si spera ca piata actiunilor sa fie operationala in cel de-al doilea semestru al acestui an, dupa ce in prealabil se vor efectua o serie de teste cu platforma Global Vision de la Trayport.

CNVM a validat si membrii Consiliului de Administratie a Depozitarului: Teodor Ancuta, presedinte, Darius Cipariu, reprezentant al bursei sibiene, Toma Dosteteanu, reprezentant al Casei Romane de Compensatie, Iulian Stan, din partea SIF Transivania, Liviu Doros, SIF Moldova, Elena Calitoriu, SIF Oltenia si Daiela Mendrea, din partea SSIF Eastern Securities.

Directorul Depozitarului Sibex va fi analistul de piata Minodora Budin.

Capitalul social al Depozitarului este de 3 milioane de euro ,iar Bursa din Sibiu este actionar majoritar cu 67,24 % din acesta. In actionariat se mai regasesc SIF Moldova, SIF Oltenia, SIF Transilvania si SIF Muntenia cu cate 5 % fiecare, restul actionariatului fiind alcatuit din intermediari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri