“Primirea autorizatiei de infiintare a Depozitarului Sibex este un mare pas inainte pe care bursa sibiana il face in demersul implementarii pietei spot. Urmatorul pas va fi primirea autorizatiei prealabile pentru sistemul de compensare-decontare de la BNR si a autorizatiei de functionare de la CNVM”, a declarat Teodor Ancuta (foto), presedintele Sibex.

De asemenea, el sustine ca bursa asteapta aprobarea regulamentelor pietei spot si spera ca piata actiunilor sa fie operationala in cel de-al doilea semestru al acestui an, dupa ce in prealabil se vor efectua o serie de teste cu platforma Global Vision de la Trayport.

CNVM a validat si membrii Consiliului de Administratie a Depozitarului: Teodor Ancuta, presedinte, Darius Cipariu, reprezentant al bursei sibiene, Toma Dosteteanu, reprezentant al Casei Romane de Compensatie, Iulian Stan, din partea SIF Transivania, Liviu Doros, SIF Moldova, Elena Calitoriu, SIF Oltenia si Daiela Mendrea, din partea SSIF Eastern Securities.

Directorul Depozitarului Sibex va fi analistul de piata Minodora Budin.

Capitalul social al Depozitarului este de 3 milioane de euro ,iar Bursa din Sibiu este actionar majoritar cu 67,24 % din acesta. In actionariat se mai regasesc SIF Moldova, SIF Oltenia, SIF Transilvania si SIF Muntenia cu cate 5 % fiecare, restul actionariatului fiind alcatuit din intermediari.