Bursele europene au revenit pe verde, contrar tendintei de scadere de pe bursa nipona, dupa ce incheiasera saptamana la cel mai scazut nivel din ultimii 12 ani.
Bursa londoneza a deschis sedinta de luni cu indicele Footsie-100 in urcare cu 0,29%, la 3.540,90 puncte. DAX, indicele vedeta al bursei din Frankfurt, a urcat cu 0,29%, la 3.677,07 puncte, dupa ce inchisese sedinta anterioara la 3.666,41 puncte, in timp ce, pe bursa din Paris, indicele CAC 40 a avansat cu 0,73%, la 2.552,99 puncte, confotm NewsIn.

In Japonia, Indicele Nikkei al Bursei din Tokyo a inchis sedinta de luni in scadere cu 1,21%, la 7.086,03 puncte, cel mai scazut nivel din ultimii 26 de ani, dupa afisarea unui deficit de cont curent record in luna ianuarie. Indicele Topix a scazut cu 1,51%, la 710,53 puncte.

Vineri, actiunile europene se ieftinisera, la sfarsitul unei sedinte volatile, dupa ce statisticile americane au aratat un avans al somajului la un maxim al ultimilor 25 de ani, accentuand temerile legate de economie si determinand investitorii sa vanda actiunile grupurilor financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri