Cristian Tudorescu (foto), presedintele companiei, a explicat ca si-au revizuit estimarea de 7 milioane de euro, facuta in octombrie 2008, odata cu lansarea business-ului, din cauza conditiilor actuale nefavorabile.

"Pentru finalul anului 2009, tinta noastra de active aflate in administrare este de 4 milioane de euro. Fata de obiectivul initial de 7 milioane de euro, consideram ca acest nou nivel este realist in raport cu actualele conditii de pe pietele financiare", a declarat, pentru Wall-Street, presedintele Explore Asset Management.

El a adaugat ca atragerea unui volum de asemenea dimensiuni ar plasa firma in zona administratorilor de talie medie de pe piata romaneasca, la sfarsitul anului 2009.

Societatea de administrare a investitiilor Explore Asset Management a obtinut autorizatia de functionare din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, prin decizia D1989/15.10.2008.

Citeste si:

Astfel, pe piata de asset management din Romania a aparut prima companie axata pe servicii de administrare personalizata a investitiilor.

VMB Partners, companie de consultanta pe piata de obligatiuni, reprezentata de Valentin Miron – presedinte si Marius Bostan - senior partner, este unul din cei mai importanti parteneri ai Explore Asset.

Cristian Tudorescu, directorul general detine 18% din actiunile companiei, iar Radu Limpede, directorul de dezvoltare al companiei, detine 10% din capitalul social.

Adrian Stroilescu, business development director Labormed Pharma, si Sergiu Negut - director executiv Centrul Medical Unirea, detin fiecare cate 11,67% din actiunile Explore Asset. Tot 11,67% detine si Stephen Roger Stead, directorul general al Labormed Pharma.