Majorarea fusese aprobata de actionarii administratorului in 28 ianuarie.

In prezent, BCR Asset Management este cel mai mare administrator de fonduri de investitii, cu o cota de 44,2% din piata fondurilor deschise, la sfarsitul lunii februarie. Societatea avea sub administrare active totale de 438,9 milioane lei, scrie NewsIn.

Potrivit datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF), BCR Asset Management gestioneaza 9 fonduri deschise de investitii, cele mai multe avand plasamente diversificate.

CNVM autorizase la sfarsitul lunii ianuarie societatea de administrare a investitiilor Erste Asset Management, care urma sa inglobeze activitatea BCR Asset Management.

Erste Asset Management avea un capital social de 500.000 lei si este controlata de Erste Asset Management GmbH. Conducerea societatii ii are in componenta pe Valentin Neacsu, Nicolae Albu si Claudiu Tamas. Valentin Neacsu este in prezent presedintele BCR Asset Management.

Consiliul de supraveghere al Erste Asset Management este prezidat de Winfried Buchbauer si ii are ca membri pe Harald Gasser si Daniel-Stefan Damian.