Bursele din SUA au deschis in crestere, indicele S&P 500 incercand sa incheie pentru prima oara in ultima luna doua sedinte consecutive pe verde, in contextul in care investitorii spera ca autoritatile vor reda increderea in banci prin separarea activelor toxice, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Bancile au inregistrat cea mai semnificativa apreciere, titlurile Bank of America avansand cu peste 10%, iar cele Citigroup cu 14%, la o zi dupa ce piata a inregistrat cea mai mare crestere intr-o sedinta de la sfarsitul lunii noiembrie.

Dupa incheierea sedintei de marti, secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, a declarat in cadrul emisiunii "Charlie Rose Show" ca vrea sa determine bancile sa scoata activele toxice din bilanturile contabile si ca va stabili in saptamanile urmatoare detaliile pentru finantarea vanzarii activelor toxice.

Comentariile facute de Geithner "au fost de mare ajutor", a declarat John O'Brien, vice-presedintele senior al MKM Partners LLC.

Indicele industrial Dow Jones a crescut cu 64,04 puncte, sau 0,92%, la 6.990,53 puncte. Indicele Standard & Poor's 500 a avansat cu 9,51 puncte, echivalent cu 1,32%, la 729,11 puncte, in timp ce indicele Nasdaq a castigat 20,29 puncte, sau 1,49%, la 1.378,57 puncte.

Indicele financiar S&P a avansat cu 3,3%, in timp ce indicele bancar KBW a crescut cu aproape 5%.

Geithner, care a fost criticat pentru ca nu a dezvaluit detaliile infiintarii unui fond public-privat pentru cumpararea activelor toxice de la banci, a promis ca va actiona in cateva saptamani, in asa fel incat sa minimizeze riscurile de pierderi pentru contribuabili.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri