Bancile au inregistrat cea mai semnificativa apreciere, titlurile Bank of America avansand cu peste 10%, iar cele Citigroup cu 14%, la o zi dupa ce piata a inregistrat cea mai mare crestere intr-o sedinta de la sfarsitul lunii noiembrie.

Dupa incheierea sedintei de marti, secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, a declarat in cadrul emisiunii "Charlie Rose Show" ca vrea sa determine bancile sa scoata activele toxice din bilanturile contabile si ca va stabili in saptamanile urmatoare detaliile pentru finantarea vanzarii activelor toxice.

Comentariile facute de Geithner "au fost de mare ajutor", a declarat John O'Brien, vice-presedintele senior al MKM Partners LLC.

Indicele industrial Dow Jones a crescut cu 64,04 puncte, sau 0,92%, la 6.990,53 puncte. Indicele Standard & Poor's 500 a avansat cu 9,51 puncte, echivalent cu 1,32%, la 729,11 puncte, in timp ce indicele Nasdaq a castigat 20,29 puncte, sau 1,49%, la 1.378,57 puncte.

Indicele financiar S&P a avansat cu 3,3%, in timp ce indicele bancar KBW a crescut cu aproape 5%.

Geithner, care a fost criticat pentru ca nu a dezvaluit detaliile infiintarii unui fond public-privat pentru cumpararea activelor toxice de la banci, a promis ca va actiona in cateva saptamani, in asa fel incat sa minimizeze riscurile de pierderi pentru contribuabili.