[Update] Mihaela Biciu (foto), CEO Vanguard, a declarat, pentru Wall Street, ca Tradeville este o marca inregistrata a casei de brokeraj Vanguard. “Dorim sa realizam o comunitate internationala, iar asta presupune schimbarea numelui, insa denumirea Tradeville nu va fi adoptata pana nu vor fi realizate toate procedurile, ce pot dura si pana la un an”, mentioneaza Biciu.

Intrebata de Wall Street daca modificarea denumirii a fost determinata de miscarile care au avut loc in actionariatul firmei, CEO-ul Vanguard a subliniat ca Tradeville nu are nicio legatura cu schimbarea actionarului din luna octombrie a anului trecut.

“Tradeville este marca Vanguard sub care dorim sa ne extindem paleta de instrumente financiare si prezenta pe pietele de capital regionale, scopul final fiind cel de al crearii comunicatii internationale Tradeville”, se arata pe site-ul casei de brokeraj.

In luna februarie, Vanguard a intermediat tranzactii in valoarea de 11,68 milioane de lei (2,72 milioane euro) pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si de 25,7 milioane lei (6 milioane euro) de la inceputul anului.

Actionarul majoritar al casei de brokeraj este Andrei Siminel, directorul general al NCH Advisors, ce detine aproape 95% din capitalul social, prin intermediul Annaliesse Investments Limited.

Societatea de servicii de investitii financiare Vanguard SA a fost infiintata in anul 1994, iar in 1999 a lansat primul serviciu de tranzactionare online pe piata romaneasca de capital.