Valoarea nominala a actiunilor nou emise va fi de 2,1 lei, pentru fiecare titlu detinut investitori vor putea subscrie 0,64 actiuni noi.

Somes doreste sa-si majoreze capitalul social pentru a obtine fonduri pentru rambursare unei parti unei parti din creditele angajate de societate, precum si pentru finantarea proiectului “Fabricarea hartiilor din fibra reciclata”.

Pentru Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) din luna aprilie, Somes vrea sa mai propuna actionarilor ca in cazul in care actiunile noi nu vor fi subscrise in totalitate, vor fi vandute printr-o oferta primara, intermediata de Estinvest Focsani, adresata la mai putin de 100 de investitori.

In cazul in care actiunile nou emise nu se vor subscrie in totalitate, majorarea capitalul social se va realiza conform numarul de titluri achizitionate de investitori, restul urmand a fi anulate.

Producatorul de celuloza Somes Dej (SMS) a inregistrat pierderi de 2,77 milioane lei 761.000 euro) in primele noua luni ale anului trecut, fata de profitul obtinut in aceeasi perioada din 2007, in timp ce afacerile companiei au scazut usor, la 98,1 milioane lei, potrivit informatiilor transmise Bursei.

Actionarul majoritar al companiei este A1 Impex cu o detinere de 62,6%, urmat de SIF Banat-Crisana (SIF1) cu 13,11%.

Capitalizarea societatii este de 6,3 milioane lei (1,4 milioane euro) conform cotatiei de 0,5 lei/actiune stabilita la inceputul lunii ianuarie.