Producatorul de celuloza Somes Dej (SMS) propune actionarilor majorarea capitalului social cu 17,16 milioane lei la 43,62 milioane lei (10,18 milioane euro) prin emiterea a 8,172 milioane de actiuni noi, potrivit un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Valoarea nominala a actiunilor nou emise va fi de 2,1 lei, pentru fiecare titlu detinut investitori vor putea subscrie 0,64 actiuni noi.

Somes doreste sa-si majoreze capitalul social pentru a obtine fonduri pentru rambursare unei parti unei parti din creditele angajate de societate, precum si pentru finantarea proiectului “Fabricarea hartiilor din fibra reciclata”.

Pentru Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) din luna aprilie, Somes vrea sa mai propuna actionarilor ca in cazul in care actiunile noi nu vor fi subscrise in totalitate, vor fi vandute printr-o oferta primara, intermediata de Estinvest Focsani, adresata la mai putin de 100 de investitori.

In cazul in care actiunile nou emise nu se vor subscrie in totalitate, majorarea capitalul social se va realiza conform numarul de titluri achizitionate de investitori, restul urmand a fi anulate.

Producatorul de celuloza Somes Dej (SMS) a inregistrat pierderi de 2,77 milioane lei 761.000 euro) in primele noua luni ale anului trecut, fata de profitul obtinut in aceeasi perioada din 2007, in timp ce afacerile companiei au scazut usor, la 98,1 milioane lei, potrivit informatiilor transmise Bursei.

Actionarul majoritar al companiei este A1 Impex cu o detinere de 62,6%, urmat de SIF Banat-Crisana (SIF1) cu 13,11%.

Capitalizarea societatii este de 6,3 milioane lei (1,4 milioane euro) conform cotatiei de 0,5 lei/actiune stabilita la inceputul lunii ianuarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri