Bursa din Sibiu (Sibex) a anuntat marti ca amana momentan programul pilot care viza prelungirea sedintei de tranzactionare pana la ora 23, dupa ce mai multi brokeri care au realizat in total peste 47% din rulajul pietei in primele doua luni din acest an s-au opus acestei masuri.
Conducerea Bursei din Sibiu (Sibex) anuntase in urma cu o saptamana ca vrea sa prelungeasca programul de tranzactionare pana la ora 23, pentru a impulsiona lichiditatea.

"Consiliul de administratie al Sibex a aprobat prelungirea programului de tranzactionare pana la ora 23, dar vrem sa consultam mai intai piata, pentru ca intermediarii trebuie sa vada daca au oameni care sa lucreze pana noaptea", declarase Teodor Ancuta (foto), presedintele Sibex, citat de NewsIn.

Astfel, mai multe case de brokeraj care au realizat in lunile ianuarie si februarie 41,59% din rulajul pietei Sibex au votat pentru prelungirea programului, dar intermediari care au generat 47,13% din rulaje s-au opus. In cadrul consultarilor si-au exprimat opinia 21 de brokeri, totalizand 88,72% din rulajul inregistrat pe bursa sibiana in primele doua luni.

Conducerea Sibex propusese un program de tranzactionare in doua faze: de la 18:00 la 23:00, in prima faza, cu o sesiune de predeschidere de la 17:30 la 18:00, iar in a doua faza, care ar fi urmat in ziua urmatoare, programul era de la 9:45 la 17:00. Practic, sesiunea de tranzactionare ar fi inceput in ziua 1, la ora 18:00 si se termina in ziua 2, la ora 17:00.

Bursa din Sibiu a venit cu aceasta masura in contextul in care 43% din volumul tranzactionat este realizat in intervalele orare 9:45 - 11:00 si 16:00 - 17:15.

Piata de la Sibex devine in general mai animata dupa ora 15:30, moment in care sunt publicate datele privind principalii indicatori economici din economia SUA, si in special dupa ora 16:30, cand se deschide sesiunea de tranzactionare pe Bursa din New York.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri