Tranzactiile cu CFD-uri (contracte pentru diferenta), in special pe piata valutara, au oferit oportunitati de randamente de peste 1000% de la inceputul acestui an, in conditiile actuale de volatilitate excesiva pe pietele financiare, sustine Victor Safta, directorul X-Trade Brokers Romania, cea mai mare casa de brokeraj din Europa Centrala si de Est.

“Datorita volatilitatii ridicate inregistrate de la inceputul anului pe toate cele trei piete- valutara, de marfuri si, respectiv, bursiera- tranzactiile cu Contracte pentru Diferenta (CFD) au oferit oportunitati de profit de pana la 1.000%”, a aratat Victor Safta (foto).

Cele mai mari oportunitati de castig le-a oferit piata valutara, perechea EUR/ USD inregistrand la inceputul anului o paritate de 1,4053, pentru ca, in prezent, sa se tranzactioneze in apropierea valorii de 1,2700, ceea ce inseamna o variatie de – 9,62%.

Tranzactiile cu CFD-uri se realizeaza in urma depozitarii unei marje initiale, care reprezinta o garantie pentru tranzactie si care are o valoare de doar 1% in cazul tranzactiilor pe piata valutara; de exemplu, constituind un depozit de garantie de 1.000 Euro, o persoana poate efectua tranzactii de 100.000 Euro.

In consecinta, celor care au intuit trendul pietei, coreland tranzactionarea in marja cu evolutia EUR/ USD, variatia inregistrata de piata de la inceputul anului si pana in prezent le-ar fi putut aduce- pentru o pozitie short pe EUR/USD, de la 1.4053 pana la 1.2700- un randament de 962%, raportat la marja depusa pentru aceasta tranzactie, informeaza un comunicat remis de X-Trade Brokers.

In ceea ce priveste piata de marfuri, aurul a oferit bune oportunitati de castig pe un trend de apreciere: la inceputul anului cotatia a fost de 883 USD, incadrandu-se pe o panta de crestere usor observabila, pentru a atinge o valoare maxima de 1.006 USD.

Variatia de 14%, corelata cu o marja de 3% pentru CFD-urile tranzactionate prin X-Trade Brokers, a condus la un randament de 448% fata de marja depusa pentru tranzactie.

Pe piata bursiera, indicele Dow Jones (US30) a inceput anul la valoarea de 8.730 pentru a ajunge o cotatie apropiata de 6.600 la inceputul lunii martie; variatia inregistrata a fost de 24%, astfel incat, considerand marja de 2% din valoarea nominala necesara realizarii tranzactiei, cei care au intuit trendul au putut obtine un profit de peste 1.200% fata de marja depusa.

„Toate pietele exemplificate au oferit oportunitati pentru speculatii. Este greu de crezut ca un investitor ar fi putut intui evolutia completa de la inceputul anului si pana in luna martie pe vreuna dintre piete, insa chiar si simpla identificare a unor trenduri a putut conduce la surse de profit considerabile”, a subliniat Victor Safta.

Majoritatea pietelor nationale au evoluat intr-un mod asemanator, fiind puternic influentate de evolutiile negative inregistrate de indicii din SUA, fapt care a oferit oportunitatea de a profita folosind tranzactii short. Scaderile accentuate din sectorul financiar, in special din SUA au oferit, probabil, cele mai bune oportunitati pentru pozitiile short.

In ceea ce priveste oportunitatile viitoare, analistii de la X-Trade Brokers considera ca toate pietele au capacitatea de a fi foarte profitabile pentru investitorii care folosesc un sistem bun de “money management”, adaptat la volatilitatea inregistrata si, care bineinteles, intuiesc corect directia pietei.

De asemenea, analistii X-Trade Brokers estimeaza ca unul dintre instrumentele care pare- din perspectiva analizei tehnice- sa fie pregatit pentru o miscare importanta, in viitorul previzibil, este petrolul.

X- Trade Brokers DM SA este o casa de brokeraj infiintata in Polonia, in anul 2002, care s-a extins in Cehia, Slovenia, Spania, Italia, Germania si Romania, avand peste 15 000 de clienti ce tranzactioneaza un volum lunar de peste 20 milioane euro. Pe piata din Romania, X- Trade Brokers s-a lansat oficial in februarie 2009 si este autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, CNVM. Obiectivele locale de business prevad atingerea unui volum de tranzactii de minim 400 milioane Euro pe luna pana la sfarsitul anului in curs.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri