Noul orar va functiona in cadrul unui program pilot de trei luni, urmand ca dupa incheierea acestuia sa devina unul permanent in functie de rezultatele obtinute, informeaza un comunicat remis de Sibex.

„Prin aceasta masura vizam cresterea lichiditatii, pe fondul tranzactionarii in paralel cu bursa americana pe un interval orar mai lung, stiut fiind ca participantii de pe piata Sibex urmaresc atent evolutia NYSE”, a declarat presedintele CA al Bursei din Sibiu, dl. Teodor Ancuta.

Astfel, din 30 martie, in intervalul 9:15-9:45 se va derula predeschiderea sedintei, iar de la 9:45, pana la 18, sesiunea propriu-zisa de tranzactionare.

De asemenea, consiliul de administratie a hotarat sa introduca pe ordinea de zi a viitoarei adunarii generale un punct privitor la splitarea valorii nominale a actiunilor Sibex, de la 200 lei la 10 lei. Astfel, fiecare actiune Sibex ar putea fi convertita in 20 de actiuni, cu o valoare nominala de 10 lei.

In prezent, programul de tranzactionare al pietei din Sibiu este de sapte ore si jumatate, de la 9:45 la 17:15.

Astfel, mai multe case de brokeraj care au realizat in lunile ianuarie si februarie 41,59% din rulajul pietei Sibex au votat pentru prelungirea programului, dar intermediari care au generat 47,13% din rulaje s-au opus. In cadrul consultarilor si-au exprimat opinia 21 de brokeri, totalizand 88,72% din rulajul inregistrat pe bursa sibiana in primele doua luni.