Presedintele si directorul general al producatorului de tehnologie aerospatiala Aeroteh Bucuresti (AER) va primi sub forma de cota de participare la profit 247.615 lei, in conditiile in care compania nu va distribui dividende din profitul obtinut in 2008.
Dumitru Banut, presedintele si directorul general al Aeroteh este totodata si actionarul majoritar, cu o participatie de 58,75%, ceea ce i-a permis sa voteze in adunarea generala din 24 martie pentru repartizarea a peste jumatate din profitul net obtinut anul trecut in conturile proprii, anunta NewsIn.

In 2008, Aeroteh a raportat un profit net de 412.280 lei. Din acesta, suma de 123.181 lei va fi folosita pentru finantare, iar circa 41.500 lei vor intra in rezervele legale si in cele pentru sponsorizare.

Totodata, in adunarea generala a fost stabilita si remuneratia pentru presedintele consiliului de administratie, de 25.000 lei brut/luna, in vreme ce Dumitru Banut va mai primi maximum 25.000 lei/luna pentru functia executiva. In schimb, ceilalti administratori vor avea o indemnizatie de 450 lei brut/luna.

De asemenea, actionarii au aprobat ca presedintele si directorul general al Aeroteh sa primeasca si in acest an o cota din profitul net egala cu 2% din cifra de afaceri.

In 2008, Aeroteh Bucuresti a distribuit actionarilor un dividend brut de 0,4676 lei/titlu, dupa ce a obtinut in exercitiul financiar anterior un profit net de 2,28 milioane lei.

Producatorul de tehnologie aerospatiala are un capital social de 10,56 milioane lei, divizat in 4,22 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.

Titlurile Aeroteh se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria nelistate, sub simbolul AER. Ultimul pret al actiunilor a fost de 2,66 lei, stabilit in sedinta din 23 martie, ceea ce confera companiei o capitalizare de 11,23 milioane lei (2,62 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri