Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a hotarat mercuri ca operatorii de piata care doresc modificarea orarului de tranzactionare sa solicite avizul Comisiei cu cel putin 15 zile lucratoare inaintea intrarii in vigoare a noului program. Decizia Comisiei se aplica de joi, odata cu publicarea in buletinul saptamanal de activitate.

"Din moment ce Comisia a luat aceasta decizie ulterior, nu cred ca afecteaza hotararea consiliului de administratie al Sibex. Practic, nu cred ca se aplica retroactiv", a declarat, pentru NewsIn, Teodor Ancuta, presedintele bursei sibiene.

"Am notificat Comisia marti cu privire la modificarea orarului de tranzactionare. Deocamdata, juristii nostrii incearca sa vada daca aceasta decizie a CNVM mai poate modifica ceea ce a fost pana acum", a mai spus Ancuta.

Bursa din Sibiu a anuntat vinerea trecuta ca isi va prelungi din 30 martie programul de tranzactionare pana la ora 18, in urma deciziei luate in consiliul de administratie.

"Oricum aceasta prelungire a orarului este un program pilot si dupa ce vom vedea rezultatele vom lua o decizie finala", a mentionat seful Sibex.

Astfel, piata Sibex va avea din 30 martie programul de tranzactionare de la 9:45 la 18, cu o sesiune de predeschidere de la 9:15 la 9:45. In prezent, programul efectiv de tranzactionare al pietei din Sibiu este de sapte ore si jumatate, de la 9:45 la 17:15.