Directorul general al Broker Cluj, Petru Prunea (foto), a fost inlocuit din functia de presedinte al Consiliului de Administratie a societatii de servicii de investitii financiare cu Anton Ionescu, potrivit unei raportari remise Bursei de Valori Bucuresti.
Anton Ionescu este membru în Comitetul Executiv al PNL Cluj, fost deputat, ministru al Transporturilor si se afla printre cei mai mare actionari ai Broker Cluj (BRK) cu o detinere de 4,16% din capitalul social al singurei case de brokeraj listata la Bursa de Valori Bucuresti.

Miscarea face parte din ultimul val de schimbari prin care trece casa de brokerj, printre care se afla si intoarcerea lui Miron Martin in functia de administrator provizorul in CA, in urma demisiei celui mai mare actionar Ioan Cartis.

Miron Martin detine prin firma sa Intervalco Baia Mare o participatie de 6,18%, fiind cel de-al doilea actionar al Broker Cluj.

Broker Cluj a incheiat anul 2008 cu un profit net de numai 1,36 milioane lei (370.000 euro) in contextul in care criza financiara a dus la prabusirea cotatiilor bursiere si a rulajelor, situatie care s-a reflectat in scaderea incasarilor din comisioane. In 2007, an de efervescenta la cumparare pe Bursa, societatea a avut un profit net de 38,36 milioane lei.

La inceputul lunii ianuarie, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat, pentru doua saptamani, autorizatia de functionare a Broker Cluj, si actiunile casei de brokeraj, tranzactionate la prima categorie in urma unor nereguli descoperite la sucursala din Deva a companiei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri