Fondul Proprietatea (FP) va inregistra o diminuare semnificativa a veniturilor in acest an, mai ales pentru ca Petrom a anuntat ca nu va distribui dividende pentru 2008, intentie anuntata si de alte companii din portofoliul Fondului, a declarat presedintele FP, Daniela Lulache.

"In 2009, veniturile Fondului se vor diminua semnificativ, mai ales ca o serie de companii din portofoliu au anuntat ca nu vor distribui dividende, printre care si Petrom", a mai spus Lulache, informeaza NewsIn.

Ea a subliniat ca in 2009 se asteapta ca Fondul sa aiba cereri mai consistente decat in trecut pentru sustinerea financiara a companiilor din portofoliu. Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din domeniul energetic.

Anul trecut, Fondul Proprietatea a obtinut un profit net de 467,7 milioane lei (127 milioane euro), in crestere cu 50% fata de 2007, la o cifra de afaceri de 524,1 milioane lei.

Fondul a iregistrat in 2008 venituri din dividende de 384,8 milioane lei, venituri din dobanzi de 84,5 milioane lei, venituri din diferente de curs de 43,4 milioane lei si venituri din provizionane de 11,5 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Statul nu mai vrea guvernanta corporativa la CE Oltenia