Acesta propunerea a venit ca urmare a unei solicitarii a 39 de actionari, care detin concertat 10,05% din capitalul social al casei de brokeraj.

Actiunile Broker Cluj au fost suspendate de la tranzactionare pentru emiterea acestui raport, depreciindu-se cu 10,08%, inainte de oprire.

Modificarea vine in conditiile inlocuirii din functia de presedinte a casei de brokeraj a lui Petru Prunea cu Anton Ionescu la finalul saptamanii trecute.

Din cadrul Consiliului de Administratie a Broker Cluj fac parte Anton Ionescu, presedinte, Petru Prunea, Valentin Cristea, Vasile Pop si Martin Miron.

Intoarcerea lui Miron Martin in functia de administrator provizorul in CA a avut loc la inceputul lunii februarie in urma demisiei celui mai mare actionar Ioan Cartis.

Broker Cluj a incheiat anul 2008 cu un profit net de numai 1,36 milioane lei (370.000 euro) in contextul in care criza financiara a dus la prabusirea cotatiilor bursiere si a rulajelor, situatie care s-a reflectat in scaderea incasarilor din comisioane.

In 2007, an de efervescenta la cumparare pe Bursa, societatea a avut un profit net de 38,36 milioane lei.