Bursa de Valori din Viena lanseaza astazi patru indici sectoriali pentru Rusia, ce includ companiile din energie, telecomunicatii, petrol si gaze, industria metalurgica, informeaza un comunicat al institutiei.

RTX Mining & Metals Index (RTX MET), RTX Energy Index (RTX NRG), RTX Oil & Gas Index (RTX OIL) si RTX Telecom Index (RTX TEL) sunt indici de pret ponderat cu capitalizarea si includ cele mai tranzactionate si capitalizate titluri listate la MICEX (Moscow Interbank Currency Exchange).

Cei patru indici vor fi calculati si diseminati in timp real de catre Wiener Borse AG in euro, dolar si rubla. Acestia pot fi folositi ca suport pentru produsele derivate standard precum contractele futures si options, dar si pentru produse structurate.

Valoarea indicilor s-a stabilit la 1.000 puncte pentru data de 11 ianuarie 2009. O analiza a parametrilor de calcul are loc trimestrial, iar componenta indicelui este revizuita si ajustata, daca este cazul, odata la 6 luni.

Prin lansarea celor patru indici, Bursa din Viena si-a extins seria de produse pentru zona CSI la 11 indici, raspunzand in acest fel potentialului de crestere a regiunii.

In prezent, Bursa de Valori din Viena are in total 42 de indici; 32 dintre acesti indici monitorizeaza evolutiile nationale, regionale si sectoriale din zonele ECE si CSI.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cine sunt sefii celor mai importante burse din Europa