Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat delistarea actiunilor producatorul de vopsele Policolor Bucuresti (PCL) de la Bursa de Valori Bucuresti din 6 aprilie, dupa ce arbitrul pietei de capital le-a suspendat in urma cu 3 luni, conform unui anunt remis bursei.

CNVM a dispus suspendarea de la tranzactionare a actiunilor Policolor din luna decembrie a anului trecut, in scopul delistarii companiei, dupa ce aceasta a fost preluata aproape in totalitate de trei fonduri cipriote.

Fondurile cipriote de investitii RC2 Ltd, Romanian Investment Fund Ltd (RIF) si Romanian Reconstruction Ltd controleze impreuna putin peste 95% din capitalul social al Policolor, dupa ce au derulat in perioada 16 septembrie - 6 octombrie o oferta publica de cumparare.

Cele trei fonduri au cerut retragerea actionarilor minoritari in scopul delistarii companiei.

Producatorul de lacuri si vopsele Policolor Bucuresti a obtinut in primele noua luni un profit net de circa 3,5 milioane lei (961.500 euro), in scadere cu 47%, comparativ aceeasi perioada a anului trecut, cand inregistrase un profit net de 6,65 milioane lei.

Valoarea de piata a Policolor se ridica la 304,98 milioane lei, aferenta pretului de 4,28 lei/actiune, la care au fost realizate ultimele tranzactii din 22 decembrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si