Diminuarea capitalului social ar putea sa se realizeze prin scaderea valorii nominale a unei actiuni, ceea ce ar pastra numarul de actiuni existent. Propunerea ar putea fi inclusa pe ordinea de zi a unei viitoare adunari generale, informeaza NewsIn.

Broker Cluj a inregistrat anul trecut provizioane totale de 72,21 milioane lei, suma de 64,83 milioane lei fiind alocata pentru acoperirea deprecierii activelor circulante de natura financiara, iar 7,38 milioane lei pentru creante incerte.

Constituirea acestor provizioane a generat o pierdere de 70,63 milioane lei pentru Broker Cluj, in 2008, dar societatea ar putea sa ramana pe profit, in conditiile in care Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat recent un ordin prin care societatilor de investitii financiare (SIF) pot include deprecierile de active in capitalurile proprii, fara sa ajusteze contul de profit si pierderi, ceea ce a permis SIF-urilor sa ramana cu profiturile obtinute anul trecut.

Broker Cluj a raportat la rezultatele anuale preliminare un profit net de 1,36 milioane lei (370.000 euro), fara sa includa provizioanele, in contextul in care criza financiara a dus la prabusirea cotatiilor bursiere si a rulajelor, situatie care s-a reflectat in scaderea incasarilor din comisioane. In 2007, an de efervescenta la cumparare pe Bursa, Broker a avut un profit net de 38,36 milioane lei.

In prezent, Broker are un capital social de 144,73 milioane lei, divizat in 289,47 milioane de titluri, cu valoarea nominala de 0,50 lei.