Conducerea Broker Cluj (BRK) ia in calcul diminuarea capitalului social cu suma de 72,21 milioane lei, aferenta provizioanelor constituite in 2008, in mare parte pentru acoperirea deprecierilor de active, a anuntat societatea de brokeraj.
Diminuarea capitalului social ar putea sa se realizeze prin scaderea valorii nominale a unei actiuni, ceea ce ar pastra numarul de actiuni existent. Propunerea ar putea fi inclusa pe ordinea de zi a unei viitoare adunari generale, informeaza NewsIn.

Broker Cluj a inregistrat anul trecut provizioane totale de 72,21 milioane lei, suma de 64,83 milioane lei fiind alocata pentru acoperirea deprecierii activelor circulante de natura financiara, iar 7,38 milioane lei pentru creante incerte.

Constituirea acestor provizioane a generat o pierdere de 70,63 milioane lei pentru Broker Cluj, in 2008, dar societatea ar putea sa ramana pe profit, in conditiile in care Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat recent un ordin prin care societatilor de investitii financiare (SIF) pot include deprecierile de active in capitalurile proprii, fara sa ajusteze contul de profit si pierderi, ceea ce a permis SIF-urilor sa ramana cu profiturile obtinute anul trecut.

Broker Cluj a raportat la rezultatele anuale preliminare un profit net de 1,36 milioane lei (370.000 euro), fara sa includa provizioanele, in contextul in care criza financiara a dus la prabusirea cotatiilor bursiere si a rulajelor, situatie care s-a reflectat in scaderea incasarilor din comisioane. In 2007, an de efervescenta la cumparare pe Bursa, Broker a avut un profit net de 38,36 milioane lei.

In prezent, Broker are un capital social de 144,73 milioane lei, divizat in 289,47 milioane de titluri, cu valoarea nominala de 0,50 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri