Politia turca a anuntat joi lansarea unei anchete pentru manipularea pietei de capital la Bursa de la Istanbul, arestand se pare cateva zeci de oameni, printre care pe sefii a doua companii.
In jur de 40 de persoane ar fi fost arestate in orasele Istanbul, Izmir si Ankara, potrivit agentiei oficiale Anatolia. Putine detalii despre ancheta au fost facute publice, dar un oficial de la sectia de infractiuni financiare a politiei de la Istanbul a confirmat lansarea unei operatiuni. El a refuzat sa spuna cate persoane au fost arestate, anunta NewsIn.

"Am reusit sa obtin informatii detaliate si multumitoare, dar cred ca este vorba despre o ancheta asupra unor fapte mai vechi", a declarat o sursa importanta din industria de brojeraj. "Daca asa stau lucrurile, nu cred ca problema este de o asemenea amploare incat sa ameninte sectorul sau existenta firmelor de brokeraj", a spus el.

Printre cei retinuti se afla presedintele unei companii turce de turism si a uneia din industria alimentara, potrivit CNN Turk. Niciuna dintre cele doua companii nu a comentat.

O lista de 54 de persoane a fost alcatuita dupa o ancheta de o luna, iar politia i-a retinut pe cei de pe lista, a afirmat si postul de televiziune NTV.
Autoritatile financiare turce au mai desfasurat in trecut investigatii asupra unor suspiciuni de manipulare a bursei, dar niciodata de o asemenea amploare.

Bursa de la Istanbul (IMKB), infiintata in 1986 si la care sunt listate cateva sute de companii turce, a refuzat sa comenteze. Pietele financiare nu au reactionat la vestea anchetei, iar la ora 14.23, ora Romaniei, principalul indice bursier era cu 3% in crestere.
Departamentul de crima organizata al politiei a lansat operatiunea de joi la instructiunile procurorului general de la Istanbul, potrivit NTV.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri