Sectorul SIF de la Bursa de Valori a saltat cu 7,27% in sedinta Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sustinut de entuziasmul la cumparare al investitorilor, in vreme ce piata a crescut usor pe ansamblu, brokerii find de parere ca inca nu au aparut semnale de intoarcere a tendintei.
Lichiditatea pietei reglementate a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a sporit cu 60%, la 45,7 milioane lei (11 milioane euro), comparativ cu nivelul consemnat in sedinta precedenta, de 28,47 milioane lei (6,8 milioane euro), informeaza NewsIn.

"Sedinta de azi, (6 aprilie-n.r.),a inceput foarte bine, pe fondul evolutiei pietelor straine, pentru ca au fost semnale pozitive, de trecere peste anumite praguri psihologice, care au amplificat entuziasmul in piata", a declarat Gabriel Necula, broker la Prime Transaction

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 1,6%, pana la 2.623,73 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a crescut cu 0,78%, pana la 1.683,43 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a castigat 7,27%, pana la 13.068 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a coborat cu 0,05%, pana la 5.198,35 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 3,23%, pana la 255,47 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a castigat 0,89%, pana la 371,56 puncte.

"E devreme inca sa ne putem da seama daca piata isi schimba trendul major. Momentan nu exista semnale ca s-ar iesi dintr-o piata bear (de scadere - n.r.) si s-ar intra intr-una de crestere", a adaugat Necula.

"Un astfel de semnal ar putea fi dat dupa publicarea rezultatelor financiare, in functie de cum vor veni acestea si ce asteptari exista pentru restul anului. Atunci, daca vom vedea cresteri in continuare am putea spune ca am intrat pe un trend de crestere", a mai spus brokerul Prime Transaction.

Actiunile BRD SocGen (BRD) au atras cea mai mare lichiditate, de 12,35 milioane lei, iar pretul lor a stagnat la 6,65 lei, in timp ce titlurile Banca Transilvania (TLV) s-au scumpit cu 3,19%, la cotatia de 0,97 lei, iar schimburile s-au ridicat la 4,14 milioane lei.

"Volumele din ultima vreme nu ar sugera ca exista corectii masive pe BRD, ci mai degraba sustin trendul de crestere. Asa arata grafic, totusi evenimentele imprevizibile ar putea intoarce tendinta", a explicat Necula.

Titlurile SIF Oltenia (SIF5) s-au apreciat cu 9,4%, pana la pretul de 0,64 lei, pe o lichiditate de 3,27 milioane lei, in timp ce actiunile SIF Moldova (SIF2) au generat un rulaj de 2,88 milioane lei si au castigat 6,12%, ajungand la 0,52 lei.

Pretul titlurilor Petrom (SNP) a coborat cu 0,61%, la 0,1630 lei, pe fondul unor schimburi de 2,69 milioane lei, iar actiunile SIF Transilvania (SIF3) au captat o lichiditate de 1,92 milioane lei si s-au apreciat cu 4,76%, pana la cotatia de 0,33 lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Seful bursei vrea sa vada populatia in piata de capital anul acesta