Conducerea Bursei de Valori Bucuresti intentioneaza sa mute pe piata Rasdaq actiunile tranzactionate in prezent la categoria "Nelistate" a pietei reglementate, a declarat presedintele BVB, Stere Farmache.
"Proiectul de reorganizare a pietei Rasdaq include atat aceasta masura de transferare a actiunilor de la «Nelistate» pe piata Rasdaq, cat si admiterea la tranzactionare pe piata reglementata a 271 de societati de pe Rasdaq", a spus Stere Farmache, citat de NewsIn.

In prezent, la categoria "Nelistate" a pietei reglementate sunt tranzactionate actiunile a 31 de companii care nu mai indeplinesc cerintele de performanta sau lichiditate impuse de BVB pentru mentinerea la tranzactionate pe celelalte trei categorii.

La inceputul lunii trecute, BVB a inaintat o cerere Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru a aproba un proiect de admitere la tranzactionare pe piata reglementata a 271 de societati listate pe piata Rasdaq, pentru o perioada de 9 luni. In prezent, BVB asteapta un raspuns din partea CNVM cu privire la acest proiect.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
1995 - Cum a fost reinfiintata bursa in anii de capitalism ai Romaniei