"Este pentru prima data cand Parlamentul Romaniei arata o deschidere fata de piata de capital si fata de problemele acesteia. Eforturile AIPC s-au concretizat printr-o intalnire care a avut loc marti la Senat, in comisia de buget, finante, si probabil ca va avea loc si o intalnire la Camera Deputatilor", a spus Beze, citat de NewsIn.

Subcomisia pietei de capital va fi condusa de senatorul Gheorghe Marcu.

Bursa de Valori Bucuresti a fost reprezentata la aceasta intalnire de Stere Farmache, presedintele BVB, Anca Dumitru, directorul general, si de Mircea Botta, secretarul general.

Subcomisia va aborda si va incerca sa regelementeze probleme ale pietei de capital, printre care se numara reorganizarea pietei Rasdaq, situatia ofetelor publice de preluare, ridicarea pragului de detinere la SIF-uri, dar si listarea Fondului Proprietatea, incurajarea fondurilor de pensii sa intre pe piata de capital, listarea la BVB a altor societati sau ridicarea free float-ului (actiunile liber tranzactionate in piata - n.r.).

"Este prima oara cand o comisie din Parlament cheama Bursa sa discute in privinta problemelor pe care le intampina piata de capital. Reprezentantii subcomisiei sunt foarte deschisi la initiative legislative", a subliniat si Anca Dumitru, directorul general al BVB.