Actionarii Bursei din Sibiu (Sibex) au aprobat admiterea la tranzactionare a actiunilor bursei prin listarea directa pe piata reglementata la vedere ce urmarea a fi constituita.
De asemenea, s-a decis splitarea actiunilor emise de Sibex prin diminuarea valorii nominala de la 200 lei/actiune la 10 lei/actiune si, in consecinta, cresterea numarului de actiuni de la 107.632 la 2.152.640 actiuni, fara modificarea capitalului social, se arata intr-un comunicat al institutiei. Totodata, bursa va oferi un dividend brut de 10 lei/actiune.

Printre cele mai importante hotarari luate in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Sibex se afla si constituirea si administrarea unui sistem alternativ de tranzactionare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera.

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri (Sibex) a fost fondata in 1994 si este un operator de piata ce administreaza cea mai mare piata de instrumente derivate din Romania. Contracte futures si optiuni, ce au ca activ suport actiuni, rate de schimb si aur, sunt disponibile pentru tranzactionare pe piata Sibex printr-un sistem de tranzactionare electronic.

Printre actionarii importanti ai Bursei din Sibiu se numara SSIF HTI Valori Mobiliare, cu aproape 8% din capitalul social, Broker Cluj, cu 6,6% din capitalul social, SSIF Nova Invest, cu o participatie de 5,8%, casa de brokeraj WBS Romania, cu 5,45% din actiuni, si KBC Securities, cu circa 4,5% din capitalul social al Sibex. De asemenea, Bursa din Varsovia controleaza 1,93% din actiunile Sibex.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cele mai mari companii de pe bursa bifeaza un an peste asteptari. Cum arata cifrele pe 2017