Programul a demarat la sfarsitul anului trecut.

Largirea gamei de servicii oferite de Bursa de Valori Bucuresti in materia diseminarii informatiilor utilizand servicii standardizate permite automatizarea preluarii de informatii referitoare la emitenti si instrumente financiare in sistemele (web), venite in completarea datelor de tranzactionare disponibile prin serviciile web existente.

Informatiile puse la dispozitie prin aceste servicii web cuprind detalii despre instrumentele listate (actiuni, obligatiuni), structuri actionariat, modificari capital social si informatii despre dividende, despre bilanturi si calendarul financiar al emitentilor.

Cele doua servicii web au fost in mod constant imbunatatite, pe baza feedback-ului primit de BVB, atat prin imbogatirea continutului informational cat si prin adaugarea de metode noi care sa raspunda cerintelor utilizatorilor.

La sfarsitul programului pilot se va face o evaluare a gradului de utilizare al acestor servicii si se va propune stabilirea nivelurilor tarifare aplicabile pentru diverse categorii de utilizatori.

Scopul acestei masuri este de a incuraja continuarea eforturilor de dezvoltare de aplicatii de preluare a informatiilor bursiere, in contextul actual in care bugetele alocate pe componente de dezvoltare, inclusiv IT, sunt restranse.