Bursele americane au inchis sedinta de marti in scadere, acestea fiind afectate de datele oficiale privind scaderea vanzarilor cu amanuntul, scrie AFP.
Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones a scazut cu 1,71%, la 7.920,18 puncte, iar indicele Nasdaq a pierdut 1,67%, la 1.625,72 puncte.

De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a coborat cu 2,01%, la 841,50 puncte, conform NewsIn.

Vanzarile retail din Statele Unite au scazut neasteptat in martie, dupa doua luni de cresteri, in contextul scaderii cumpararii de vehicule motorizate si bunuri electronice, arata un raport guvernamental.

Acelasi raport arata o scadere a cheltuielilor consumatorilor, in contextul cresterii ratei somajului. Departamentul Comertului a anuntat ca vanzarile de retail au scazut cu 1,1% in martie, dupa ce datele revizuite aratasera o crestere cu 0,3% in februarie. Initial, acestea aratau o scadere cu 0,1% in februarie.

Excluzand vanzarile pe piata autovehiculelor si componentelor auto, vanzarile au scazut cu 0,9% in martie, fata de cresterea cu 1% in februarie. Datele subliniaza problemele continue ale industriei auto americane, unde vanzarile de vehicule si componente auto au scazut cu 2,3% in martie si cu 3% in februarie.

Preturile la producator au scazut, de asemenea, cu cea mai mare rata anuala din 1950, in contextul scaderii pretului energiei. Departamentul Muncii a anuntat ca indicele preturilor de consum ajustat sezonier a scazut cu 1,3% in martie, fata de cresterea cu 0,1% in februarie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Revolut le face competitie brokerilor romani care vand bursa americana
Setari Cookie-uri