Un grup de actionari ai Bancii Transilvania (TLV) a cerut consiliului de administratie eliminare pragului de detinere de 5%, prin modificarea prevederilor din actul constitutiv al bancii, a declarat Horia Ciorcila, presedintele institutiei de credit.

"Un grup de actionari a cerut consiliului de administratie sa fie propusa spre eliminare aceasta prevedere. Noi am procedat conform legii si am propus-o spre eliminare in AGA. Urmeaza sa vedem daca se aproba", a explicat Horia Ciorcila, citat de NewsIn.

Actionarii bancii vor lua in discutie propunerea in cadrul adunarii generale din 29 aprilie.

Potrivit prevederilor constitutive ale Bancii Transilvania, niciun actionar nu poate sa detina mai mult de 5% din capitalul social decat cu aprobarea AGA.

Tot in cadrul intalnirii din 29 aprilie, actionarii vor stabili bugetul de venituri, cheltuieli si investitii pentru 2009 si vor discuta propunerea conducerii de a distribui un dividend brut total de 50 milioane lei.

Banca Transilvania a obtinut anul trecut un profit net de 398,23 milioane lei, in crestere cu 17% fata de anul precedent, din care 175,73 milioane lei profit operational si 222,50 milioane lei din vanzarea companiei Asiban.

Banca Transilvania are in prezent un capital social de 1,06 miliarde lei, divizat in 1,06 miliarde actiuni. Actionarul principal al companiei este
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu o detinere de 14,54%.

In sedinta bursiera din 15 aprilie, titlurile Bancii Transilvania (TLV) s-au depreciat cu 5,36%, pana la cotatia de 1,06 lei, nivel care da companiei o capitalizare de 1,12 miliarde lei (270,6 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cursul de schimb in 2019: Ce estimari au bancile pentru finalul de an