Un grup de actionari ai Bancii Transilvania (TLV) a cerut consiliului de administratie eliminare pragului de detinere de 5%, prin modificarea prevederilor din actul constitutiv al bancii, a declarat Horia Ciorcila, presedintele institutiei de credit.
"Un grup de actionari a cerut consiliului de administratie sa fie propusa spre eliminare aceasta prevedere. Noi am procedat conform legii si am propus-o spre eliminare in AGA. Urmeaza sa vedem daca se aproba", a explicat Horia Ciorcila, citat de NewsIn.

Actionarii bancii vor lua in discutie propunerea in cadrul adunarii generale din 29 aprilie.

Potrivit prevederilor constitutive ale Bancii Transilvania, niciun actionar nu poate sa detina mai mult de 5% din capitalul social decat cu aprobarea AGA.

Tot in cadrul intalnirii din 29 aprilie, actionarii vor stabili bugetul de venituri, cheltuieli si investitii pentru 2009 si vor discuta propunerea conducerii de a distribui un dividend brut total de 50 milioane lei.

Banca Transilvania a obtinut anul trecut un profit net de 398,23 milioane lei, in crestere cu 17% fata de anul precedent, din care 175,73 milioane lei profit operational si 222,50 milioane lei din vanzarea companiei Asiban.

Banca Transilvania are in prezent un capital social de 1,06 miliarde lei, divizat in 1,06 miliarde actiuni. Actionarul principal al companiei este
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu o detinere de 14,54%.

In sedinta bursiera din 15 aprilie, titlurile Bancii Transilvania (TLV) s-au depreciat cu 5,36%, pana la cotatia de 1,06 lei, nivel care da companiei o capitalizare de 1,12 miliarde lei (270,6 milioane euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri